Gotthards Krog söker gastronomisk förkämpe med hjärta för hållbarhet

Är nya smaksensationer och oväntade kombinationer en drivkraft för dig?
Ser du passionerat på ambition, kreativitet och samarbete?
Lockas du av en miljö där du får vara snabbfotad och handlingskraftig?
Nu söker vi en köksmästare som vill vara med och ta oss ut på nästa kulinariska resa!

På Gotthards Krog i Umeå erbjuder vi en mat- och dryckesupplevelse utöver det vanliga.

Med en historia, djupt sammanflätad med det intilliggande, internationellt uppmärksammade Stora Hotellet, bär restaurangen på många skatter. Inte minst har den präglats av internationella influenser och saltstänkta resor på de sju haven. Här är det lika naturligt att ses över en frukost, äta middag eller hänga i baren.

Genom åren har restaurangen prisats och uppmärksammats flertalet gånger. Till exempel när vi 2015 listades som en av världens tio coolaste restauranger av tidningen The Guardian. Eller när vi hösten 2018 blev utsedda till Årets Hållbara Restaurang i Sverige av nätverket Hållbara Restauranger.

Vi sätter fokus på hållbarhet och lokala råvaror med frukt och grönt i centrum. Vi har en egen grönsaksodling och är en av få KRAV-certifierade restauranger i Umeå. Tillsammans med grossisten Martin & Servera driver vi också projektet #svinngott där frukt och grönt som annars skulle kasserats tas om hand.

Gotthards Krog är en del av Blå Huset, där koncernssystrarna Fika, Kulturbageriet, P5, Stora Hotellet, Sävargården och U&Me Hotel ingår. Vi jobbar nära och hjälps ofta och gärna åt över gränserna. Vi har och välkomnar en helhetssyn.

Nu söker vi en kökschef, redo att ta sig an vårt koncept och med vilja att förvalta det vidare.

Vi erbjuder dig:

  • Entusiastiska och kompetenta medarbetare
  • Ett stort engagemang och fokus på värdskap
  • En modig arbetsgivare som sätter hållbarhet i första rum
  • Ett välutrustat och modernt kök (givetvis)
  • Etablerade och goda relationer med lokala producenter och leverantörer
  • Koncernkollegor, drivna och ambitiösa, som tillsammans med dig bidrar till att utveckla koncernen som helhet
  • Ett stort utrymme för initiativtagande och utveckling
  • En stark lokal koncern som är äkta, passionerad och affärsmässig

Rollen som köksmästare

Som köksmästare ansvarar du för den fortsatta utvecklingen av det grönsaksdrivna restaurangköket. Du är också djupt involverad i utvecklingen av vår egna odling. Att du, som vi, värdesätter hållbarhet är en grundförutsättning då du också ansvarar för vår fortsatta KRAV-certifiering och vårt svinnprojekt #svinngott tillsammans med Martin & Servera.

Mycket av ditt arbete sker i nära samarbete med restaurangchefen. Du jobbar aktivt med att skapa kulinariska upplevelser i världsklass, medarbetarnas och gästernas nöjdhet, och lönsamheten i verksamheten. Dina ansvarsområden inkluderar menyutveckling med tillhörande kalkyler, personalfrågor och utveckling av koncept och erbjudande. I köket jobbar cirka åtta medarbetare i varierade grader (hel-/deltid och behovsanställda) som du kommer vara med och fortsätta leda och utveckla.

Du kommer också ha operativt ansvar och vara en del av den dagliga driften. Restaurangen är öppen från morgon till kväll, sju dagar i veckan.

För att du ska trivas i rollen tror vi att du har:

  • Ett genuint intresse för människor och gastronomi på hög nivå
  • En passion för mat och hållbarhet, med fördel kombinationen av de båda
  • Mångårig erfarenhet av ledande roll i restaurangkök
  • Goda kunskaper i rådande lagar och föreskrifter gällande driften i köket
  • Ekonomisk kompetens och förståelse
  • Erfarenhet av att leda framgångsrika team
  • Som strävan att jobba lokalt, hållbart och affärsmässigt
  • Stort engagemang, flexibilitet och målfokus
  • En ansvarstagande kraft och noggrann natur

Tjänsten är på heltid, avtal enligt överenskommelse.

Det här är en nyckelroll i verksamheten, därför är vi mån om att hitta rätt person. För att inte den rätte ska slinka oss ur nävarna håller vi intervjuer löpande.

Dags att söka!

Nu när du orkat läsa ända hit – låter det inte som att detta kunde vara något för dig? Klicka här för att komma till ansökan.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du:

Anders Samuelsson, kreativ ledare och köksmästare Blå Huset
anders.samuelsson@blahuset.nu

Per Mellström, ansvarig rekryterare
per.mellstrom@huvudverket.eu, +4670-609 33 98

Tipsa gärna om du vet någon som vore rätt för rollen som köksmästare hos oss på Gotthards Krog!