Våra verksamheter

Blå Huset driver idag sju verksamheter. Vi har skapat koncept och upplevelser som med sin höga kvalitet kan konkurrera med världens bästa hotell och restauranger. Vi erbjuder starka koncept med uppseendeväckande arkitektur och design. Men de vore ingenting om de inte bars upp av alla genuina, passionerade medarbetare som älskar att ge varje gäst, såväl Umeåbor som tillresta besökare, en personlig och minnesvärd upplevelse.

Kajen

Välkommen till Kajen – Där smak, kultur och skönt häng går hand i hand!
Vi brinner för kultur, och hos oss händer alltid något kul. Konstutställningar, live musik, författarhäng – you name it, vi har det. Det är här du kan hänga med dina kompisar, utbyta kreativa idéer och snacka om allt mellan himmel och jord.

När det kommer till mat är vi inga rookies. Här har du en mackeria med smarriga mackor med smaker från alla möjliga kulturer.
Varje macka är som en smakbomb, och vårt eget hemmagjorda bröd är grunden.

Spana in Kajen

P5

P5 vill erbjuda bästa möjliga förutsättningar för ett lyckat möte. Hela konceptet med arkitektur, design, teknik, mat och värdskap är därför utformat utifrån erfarenhet och vetenskapliga råd kring hur man möts på bästa sätt. Från det att man kliver in i lokalerna tills sista punkten på dagordningen bockats av. P5 har åtta bokningsbara rum, en öppen eventyta och en takterass. I kombination med Vävenscenen kan P5 ta emot upp till 500 personer för konferens och kongress.

Boka ditt möte eller fest på p5.nu.

Sävargården

Sedan 1920-talet har Sävargårdens matsalar och kabinett på Gammlia huserat Umeåborna vid deras högtider och festligheter. Med pionjären Fru Sigrid Holmström vid rodret grundades också den Västerbottniska mattraditionen på Sävargården. Ett kvalitativt matarv med fokus på nordiska råvaror och personligt värdskap som vi idag förvaltar med varm hand.

Boka bord eller läs mer om oss på savargarden.se.

Gotthards Krog

Gotthards Krog bär sitt namn efter Stora Hotellets förste källarmästare, Gotthard Zetterberg som var både sjöman, stadens stora värd och nöjeskung. På Gotthards krog får menyerna inspiration från världens alla hamnstäder men har en fot kvar i hemmahamnen Umeå där restaurangen också har sin egna grönsaksodling. Med en bred vinlista och generös bar passar krogen de flesta smaker. Sju dagar i veckan serveras frukost, lunch, middag, barhäng och allt däremellan, i matsalen eller på uteserveringen på Umeås eget inomhustorg. Gotthards krog utnämndes 2014 till en av världens topp-10 coolaste restauranger av tidningen The Guardian samt prisades på Restauranggalan 2015.

Boka bord eller läs mer om oss på gotthardskrog.se.

Stora Hotellet

Stora Hotellet är Umeås anrika stadshotell och sjömanshus anno 1895. Hotellet återinvigdes våren 2014 efter flera års omfattande renovering och blev samma år utnämnt till ”Världens bästa nya boutique hotel” vid Boutique Hotel Awards. Med 82 unika gästrum, inspirerade av hotellets historia som hittar du allt från storslagna sviter till kompakta sjömanskojer, restaurang, bibliotek och mötesrum i hotellet. Allt i en praktfull men saltstänkt design mitt i centrala Umeå och kulturkvarteret vid älven.

Boka rum eller läs mer om oss på storahotelletumea.se.

U&Me

U&Me är Umeås senaste hotelltillskott beläget mitt i högsta delen av Umeås nya kulturarena Väven. U&Me är ett nytänkande och gränslöst hotell där gästen själv skapar sin upplevelse genom hotellets ”add-ons”, unika upplevelser som erbjuds av U&Me. Med utsikt över älven eller staden bor du kompakt eller rymligt, spartanskt eller lyxigt, på låg eller hög höjd. Hos U&Me checkar gästen in själv, precis som på flyget, mitt på hotellets och inomhustorg i Väven. U&Me blev 2015 utnämnt till ett av världens mest innovativa hotell på galan Gold Key Awards i New York.

Boka rum eller läs mer om oss på umehotel.se.

Kulturbageriet

Kulturbageriet är Umeås hantverksbageri och café där det serveras stenugnsbakat bröd, smoothies, soppor, ekologisk dryck, kultur och gott sällskap. Vi finns i Stora Hotellets gamla stallbyggnad. Bageriet ligger på Stieg Larssons torg med ingång från Rådhusparken, kaféet ligger på Umeås inomhustorg, mitt i Väven. En naturlig mötesplats för alla och öppet alla dagar från tidig morgon till kväll.

Läs mer om oss på kulturbageriet.se.