Gotthards Krog söker äventyrare med känsla för världsklass

Är hållbarhet en drivkraft för dig?
Lockas du av höga ambitioner och förmåga att gå från ord till handling?
Är mat, dryck och service det som gör dig allra lyckligast?
Vi söker en restaurangchef som vill vara med på resan när vi nu kastar loss mot nästa äventyr!
Gotthards Krog

På Gotthards Krog i Umeå erbjuder vi en mat- och dryckesupplevelse utöver det vanliga.

Med en historia, djupt sammanflätad med det intilliggande, internationellt uppmärksammade Stora Hotellet, bär restaurangen på många skatter. Inte minst har den präglats av internationella influenser och saltstänkta resor på de sju haven. Här är det lika naturligt att ses över en frukost, äta middag eller hänga i baren.

Genom åren har restaurangen prisats och uppmärksammats flertalet gånger. Till exempel när vi 2015 listades som en av världens tio coolaste restauranger av tidningen The Guardian. Eller när vi hösten 2018 blev utsedda till Årets Hållbara Restaurang i Sverige av nätverket Hållbara Restauranger.

Vi sätter fokus på hållbarhet och lokala råvaror med frukt och grönt i centrum. Vi har en egen grönsaksodling och är en av få KRAV-certifierade restauranger i Umeå. Tillsammans med grossisten Martin & Servera driver vi också projektet #svinngott där frukt och grönt som annars skulle kasserats tas om hand.

Gotthards Krog är en del av Blå Huset, där koncernssystrarna Fika, Kulturbageriet, P5, Stora Hotellet, Sävargården och U&Me Hotel ingår. Vi jobbar nära och hjälps ofta och gärna åt över gränserna. Vi har och välkomnar en helhetssyn.

Och till denna familj söker vi nu en restaurangchef. Någon som vill vara med och förädla Gotthards Krog vidare mot nya framgångar.

Vi erbjuder dig:

  • En arbetsplats med höga ambitioner, som du kan vara stolt över
  • Ett restaurangkoncept utöver det vanliga
  • Engagerade och kompetenta medarbetare
  • Ett stort engagemang och fokus på värdskap och hållbarhet
  • Koncernkollegor, drivna och ambitiösa, som tillsammans med dig bidrar till att utveckla koncernen som helhet
  • Ett stort utrymme för initiativtagande och utveckling
  • En stark lokal koncern som är äkta, passionerad och affärsmässig

Rollen som restaurangchef

Som restaurangchef ansvarar du för restaurang och bar på Gotthards Krog i tätt samarbete med vår köksmästare. Dessutom får du fortsätta utvecklingen av vårt vinsortiment, som kommer från små och stora vingårdar.

Du jobbar aktivt med service i världsklass, medarbetarnas och gästernas nöjdhet, och lönsamheten i verksamheten. Dina ansvarsområden inkluderar ekonomi, personal och administration. Här jobbar cirka 30 medarbetare i varierade grader (hel-/deltid och behovsanställda) som du kommer vara med och fortsätta leda och utveckla.

Du kommer också ha operativt ansvar och vara en del av den dagliga driften. Restaurangen är öppen från morgon till kväll, sju dagar i veckan.

För att du ska trivas i rollen tror vi att du har:

  • Ett genuint intresse för människor och service på hög nivå
  • En passion för mat och dryck, med fördel kombinationen av de båda
  • Flera års erfarenhet av restaurangchefsjobb
  • Ekonomisk kompetens och förståelse
  • Restaurang- och/eller sommelierutbildning
  • Erfarenhet av att leda framgångsrika team
  • Som strävan att jobba lokalt, hållbart och affärsmässigt
  • Stort engagemang, flexibilitet och målfokus
  • En ansvarstagande kraft och noggrann natur

Tjänsten är på heltid, avtal enligt överenskommelse.

Det här är en viktig tjänst och vi är mån om att hitta rätt person. För att inte den rätte ska slinka oss ur nävarna håller vi intervjuer löpande.

Dags att söka!

Nu när du orkat läsa ända hit – låter det inte som att detta kunde vara något för dig? Klicka här för att komma till ansökan.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du:

Annica Wållberg, Blå Huset
annica.wallberg@blahuset.nu

Per Mellström, ansvarig rekryterare
per.mellstrom@huvudverket.eu, +4670-609 33 98

Tipsa gärna om du vet någon som vore rätt för rollen som restaurangchef hos oss på Gotthards Krog!